In Nieuws

Door:  Jeroen Roumen

Daar zit ik dan, aan tafel met de twee initiatiefnemers van SmitsVandenBroek. Nieuwsgierig, maar ook een tikkeltje nerveus. Met Henk Smits had ik nog regelmatig contact; maar Henk van den Broek, hij was immers al jaren voor mijn toetreding uitgetreden, had ik nog niet eerder uitgebreid gesproken. Drie jaar na de verzelfstandiging van ons kantoor leek het me erg leuk om eens aan de grondleggers te vragen wat eigenlijk voor hen de drijfveren waren om SmitsVandenBroek te starten. Wat vonden zij toentertijd belangrijk in het bedienen van klanten en in het werkgeverschap richting hun mensen?

Op 1 januari 2002 fuseerden PDSS en Van den Broek & Partners tot SmitsVandenBroek. Henk en Henk waren de naamgevers en grondleggers. Beide heren geven aan dat de sociale context het belangrijkste was bij de fusie; de mensen van beide kantoren moesten bij elkaar passen. Henk Smits geeft aan dat voetbalclub DESM hierbij een belangrijke bindende factor was; medewerkers van beide kantoren voetbalden immers bij DESM. Smits gebruikt voetbal überhaupt veel als metafoor voor het bedrijfsleven. Teamwerk en samenspel passeren regelmatig de revue; “en terecht” denk ik bij mezelf.

Al snel blijkt dat de kernwaarden, die de basis vormden voor de fusie van 2002, bij ‘ons’ huidige SmitsVandenBroek ook nog steeds als leidend gelden. Smits geeft aan dat men het belangrijk vond om klanten op kantoor te ontvangen. Het huidige pand aan de Gouverneurlaan werd zeer geschikt geacht om de kernwaarde ‘gastvrijheid’ eer aan te doen. Van den Broek vond het belangrijk om zijn jonge collega’s een betere toekomst te kunnen bieden. Ook ‘afspraken nakomen’ en het ‘uitdiepen van advisering van opdrachtgevers’ waren voor hem belangrijke drijfveren voor de fusie tot SmitsVandenBroek.  Smits noemt in dit rijtje nog kwaliteit, een pro-actieve houding en goede mensen.

De heren blijken toen ook al een vooruitziende blik te hebben gehad. Smits: “We waren ervan overtuigd dat een standaard accountantskantoor niet zou gaan werken. De toegevoegde waarde moest worden gezocht in bijzondere adviesdiensten, in de zin van het positief beïnvloeden van de toekomst van onze klant”. Smits specialiseerde zich daarop in mediation, Joy van der Veer en Erwin Simons – beiden vennoten van het eerste uur – in valuation respectievelijk fiscale trajecten in Curaçao.

Henk en Henk sluiten desgevraagd af met enkele waardevolle tips voor de huidige vennoten van ons kantoor: zorg dat je voldoende tijd besteedt aan commercie en acquisitie, maar dat je tevens voldoende tijd overhoudt voor je thuissituatie.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
nieuwsbrieffebMedicijnen