In Blog

Ik ben een intermediair.
Ik probeer mijn klanten op een fiscaal vriendelijke manier te adviseren hoe ze nog wat geld voor nu en later kunnen overhouden uit hun ondernemende activiteiten.
Dit doe ik in Nederland en in het buitenland. Alles binnen de grenzen van de wet uiteraard.
En juist over die grensoverschrijdende “constructies” is er afgelopen 13 maart in de EU een akkoord bereikt dat mij bezighoudt.
Ik moet namelijk vanaf 1 juli 2020 grensoverschrijdende constructies die vooral belastingvoordeel opleveren gaan melden bij onze belastingdienst.
En als ik dat niet doe: boete!
Ik hoor u denken, 2020 is nog ver weg, maar nu komt het: ik moet in 2020 ook “constructies” gaan melden, die al vanaf medio 2018 (ingangsdatum richtlijn) zijn aangevangen.
Ik durf stellig te beweren dat al mijn adviezen legaal zijn, maar ineens moet ik vanaf 1 juli bij gaan houden welke van mijn adviezen eventueel onder de meldingsplicht zouden kunnen gaan vallen, wat ik moet melden, of er wellicht uitzonderingen op het melden zijn, en of mijn klant soms zelf moet melden.
Kortom, een extra berg werk vol onzekerheden, waar mijn klant met mij niet op zit te wachten en met ook nog eens een zeer conflictgevoelige uitkomst. Elke melding zal in een database worden verzameld en zal leiden tot nadere vragen en onderzoek door de fiscus uit binnen- en buitenland.

Nu moet u weten dat de komende twee jaar zo’n 2.700 hoog opgeleide medewerkers de belastingdienst gaan verlaten in verband met een zeer aantrekkelijke vertrekregeling en dat staatssecretaris Snel de problemen, die hierdoor ontstaan “complex, hardnekkig en omvangrijk” noemt.

Snapt u nu dat ik mijn hart vasthoud?

Erwin Simons
Vennoot / Belastingadviseur

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Foto TonSecurity