In Blog

Ligt u ooit wakker van uw zakelijke contracten? Vast niet. Het is ook vaak een ondergeschoven kindje in de drukte van de alledaagse praktische werkzaamheden. Toch is dat niet altijd verstandig. Hoewel samenwerkingen natuurlijk gelukkig vaker goed verlopen dan niet, is het wel handig als de wijze van samenwerken vooraf duidelijk omschreven wordt vastgelegd. Als partijen weten waar ze aan toe zijn, worden mogelijke toekomstige geschillen geminimaliseerd.

Soms is de lijn tussen verschillende contracten ook  flinterdun. Zo wilt u in een samenwerking met zzp’ers bijvoorbeeld het risico beperken dat er ooit een arbeidsovereenkomst wordt aangenomen door óf de rechter óf de Belastingdienst. Ook lijken bemiddeling en agentuur wellicht voor u veel op elkaar, toch geeft het echt andere verplichtingen en rechten over en weer. Datzelfde geldt voor de agentuur- en de distributieovereenkomst. Ook als u al jaren prettig samenwerkt op mondelinge basis, kan dat in de toekomst financiële risico’s met zich meebrengen die niet waren ingecalculeerd. Overal kan immers een kink in de kabel komen. De ervaring leert dat dit al zo kan zijn in geval van kleine miscommunicaties.

Wat mogen partijen van elkaar verwachten tijdens, maar ook na het einde van de samenwerking? Laat u goed adviseren vooraf, dat kan veel gedoe voorkomen. Enerzijds bent u dan een gewaarschuwd mens en kent u de risico’s behorende bij de contractkeuze, anderzijds staat er dan op papier wat ook uw bedoeling is. Dat scheelt juridisch zwaardgekletter achteraf (leuk voor mij, niet voor u), dat én negatieve energie én meer geld kost. U bent toch ook liever met uw werk bezig?!

Ellen Kupers
Juriste

 

 

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Foto JeroenSchatkist pixabay