In Blog

Privacy wetgeving (AVG): impact

Niet te onderschatten, maar wat heb je nu wel of niet nodig om aan de wetgeving te voldoen? Er is veel informatie beschikbaar, maar uiteindelijk draait het om BEWUSTWORDING: hoe gaat men met privacy om? Social media, bedrijven die gewenst en ongewenst je data gebruiken voor de markt. Schakel tijdig en laat je goed bijpraten over de zaken die je echt goed op orde dient te hebben.

Arbowetgeving

Na de veranderingen in de wetgeving is het ook eens goed om de huidige contracten te herzien. Doen we wel zaken met een gecertificeerde arbodienst? Hoe tevreden zijn we over de service, en wat zijn de alternatieven? Veranderingen in het land der wetgeving geven ook de kans om nog eens kritisch te kijken naar het huidige beleid. Wat doen we aan wachtlijstbemiddelingen, kan een werknemer nu echt sneller geholpen worden met een operatie? Bedrijfsartsen zijn schaarser, maar heb je als ondernemer wel de juiste afspraak met betrekking tot de inzetbaarheid van deze bedrijfsarts en ondersteuning in ziekteverzuimbeheersing? Volgende stap: kosteninzicht!

‘Food for thought’, zou ik zeggen. Integreer zulke zaken in je huidige Human Resource beleid en geef personeelszaken de juiste aandacht voor zowel werkgever als werknemer!

Frank Stultiens
HR Adviseur
Vennoot SmitsVandenBroek HR Advies & Personeelsdiensten

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Geld aan waslijnBriefgeld