In Nieuws

VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het positief dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een oplossing gaat zoeken voor de onbedoelde effecten van de nieuwe ontslagregeling. Eerder gaven de ondernemingsorganisaties aan dat werkgevers als gevolg van de regeling over een langere periode een ontslagvergoeding moeten betalen aan tijdelijke krachten en seizoenwerkers.

Weeffout ; 6 maanden pauze voor aangaan tijdelijke contracten 

Tot dusver konden werkgevers een periode van drie maanden aanhouden tussen twee contracten voor tijdelijke krachten. In de nieuwe regeling, die in juli moet ingaan, is dat zes maanden. Omdat die regeling met terugwerkende kracht geldt, komen tijdelijke krachten, in het bijzonder de categorie met een contractduur van zes tot negen maanden, in aanmerking voor de nieuwe transitievergoeding. VNO-NCW en MKB-Nederland zien dit als een weeffout. Een groot deel van de Tweede Kamer is het daarmee eens, bleek woensdag uit een overleg met Asscher.

Sociale partners  

Aangezien de ontslagregeling voorkomt uit het Sociaal Akkoord dat Asscher heeft gesloten met de sociale partners, wacht de minister nu eerst af of de ondernemingsorganisaties en de vakbonden tot een oplossing komen. Hij verwacht binnen twee weken de Tweede Kamer uitsluitsel te kunnen geven.

 

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Geld schenkenSalarisadministratie