In Nieuws

Te veel mensen maken nu gebruik van de fiscale voordelen van zuinige auto’s zodat het Kabinet deze maatregelen weer deels wil terugschroeven. Hierdoor lijken de voordelen ten onder gaan aan hun eigen succes.

De autobelasting verandert voorlopig echter niet. Het kabinet bespreekt die kwestie tegelijk met de voorgenomen aanpassing van het belastingstelsel, schrijft staatssecretaris Wiebes in een brief aan de Tweede Kamer.

Wiebes wilde eerst al dit najaar komen met wijzigingen van de aanschafbelasting (bpm) en de motorrijtuigenbelasting (mrb). Bezitters van bepaalde vervuilende auto’s zouden meer belasting moeten betalen.

Aanpassingen pas in 2017?

Maar Wiebes gaat nu eerst met partijen in de Tweede Kamer praten over de ingrijpende herziening van het belastingstelsel. Het ziet ernaar uit dat het definitieve plan ergens volgend jaar pas klaar is. De nieuwe autobelasting moet dan begin 2017 ingaan.

Voor die tijd komen er wel wat wijzigingen om te voorkomen dat te veel mensen gebruik maken van de fiscale voordelen van de zuinige auto’s. Door de huidige regeling loopt de schatkist veel geld mis, al is de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Nederlands wel de laagste in Europa. Het lijkt erop dat het financiële aspect het weer gaat winnen van het milieubelang.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Arbeidsrecht hamerElektrische auto opladen