In Nieuws

De fiscale stimulering van de hybride auto wordt niet meer stapsgewijs afgebouwd. Per 1 januari 2017 wordt het bijtellingspercentage in een keer verhoogd naar 22%, zijnde het hoogste bijtellingspercentage.  

Voor auto’s voor 2017 aangeschaft blijft 25% gelden!
Dit percentage gaat helaas weer niet gelden voor de auto’s van de zaak met een bijtellingspercentage van 25% die al vóór 1 januari 2017 voor het eerst op kenteken zijn gezet. Indien mogelijk kunt de aanschaf van deze auto’s beter uitstellen tot na 1 januari 2017 anders moet u vijf jaar lang het hogere tarief van 25% verplicht toepassen.

Motorrijtuigenbelasting (MRB) voor de hybride auto’s

Wel blijft de motorrijtuigenbelasting (MRB) voor de hybride auto’s in 2019 en 2020 de helft bedragen van het reguliere tarief. De voorgenomen verhoging naar een driekwartarief gaat dan dus niet door. Dit staat in een amendement bij het wetsvoorstel Uitwerking Autobrief II, dat de Tweede Kamer heeft aangenomen.

Overgangsrecht
Het overgangsrecht blijft wel van kracht voor hybride auto’s die op 1 januari 2017 al een lagere bijtelling hebben. De handhaving van het halftarief in MRB voor de komende vier jaar moet het interessanter maken om een (tweedehands) hybride auto aan te schaffen of om in een hybride auto te blijven rijden.

Amendement dieseltoeslag

Een ander amendement waarmee de Tweede Kamer heeft ingestemd, betreft de dieseltoeslag in de Wet BPM 1992. Die deelt niet mee in de verlaging die is voorzien in de periode 2017 tot en met 2020. De opbrengsten worden gebruikt om het BPM-tarief in die jaren verder te verlagen.

Twee moties

Er zijn ook nog de volgende twee moties aangenomen:

  1. In het Belastingplan 2017 opnemen dat de opbrengst van de per 1 januari 2019 in te voeren nieuwe dieseltoeslag in de MRB wordt gebruikt voor verdere generieke verlaging van de MRB;
  2. Uitwerking van een opkoopregeling voor oude dieselauto’s.
CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
GeldautomaatPresentatie geven