In Nieuws

Niet alleen in volume groeit crowdfunding nog steeds, ook in de vormen waarin het wordt aangeboden. Ook daarom creëert crowdfunding steeds meer impact voor MKB Nederland. Vorige week bezocht zelfs premier Rutte “Crowdfunding Day 2016” in de Amsterdam Arena, om daarmee aan te geven dat het ook hoog op de politieke agenda staat. 

Een van de grotere crowdfunders in Nederland, Geldvoorelkaar.nl, groeit nog steeds door en introduceert nieuwe financieringsoplossingen voor het MKB. SmitsVandenBroek heeft middels Geldvoorelkaar.nl vanaf 2011 meerdere succesvolle leningen begeleidt, variërend van € 110.000 tot € 500.000. De volgende leenvormen worden vanaf 1 juni ook aangeboden (de informatie is overgenomen van Geldvoorelkaar.nl):

  1. De aflossingsvrije lening

Bij een aflossingsvrije lening wordt de hoofdsom aan het begin van de looptijd uitgekeerd. Afhankelijk van de looptijd van de lening wordt er tijdens de looptijd rente betaald per kwartaal of per jaar. Aan het einde van de looptijd wordt de volledige schuld in één keer afgelost. Deze lening kan zowel zakelijk als particulier aangevraagd worden.

De terugbetaling van de aflossingsvrije lening werkt als volgt:

  • Bij een looptijd tot en met 12 maanden: wordt de schuld plus rente aan het einde van de looptijd in één keer afgelost aan investeerders;
  • Bij een looptijd van 13 tot en met 18 maanden: eerste rentebetaling na 12 maanden en de overige rente en aflossing aan het einde van de looptijd;
  • Bij een looptijd van meer dan 18 maanden: rentebetaling per kwartaal en de volledige aflossing aan het einde van de looptijd.

Deze leenvorm kan een oplossing bieden wanneer er een reële aflossingsverwachting bestaat op een toekomstig moment. Bijvoorbeeld uit hoofde van een betaling, verkoop onroerend goed, verkoop handelsvoorraad, voorfinanciering facturen etc. Meer informatie volgt op korte termijn.

  1. De groeileninguitgestelde annuïtaire lening

Bij een Groeilening is de aflossing uitgesteld tot een periode van minimaal 3 en maximaal 18 maanden. De periode van uitgestelde aflossing start bij aanvang van de looptijd. Het volledige leenbedrag wordt aan het begin van de looptijd uitgekeerd.  Nadat de periode van uitgestelde aflossing is verlopen wordt gestart met het maandelijks betalen van de annuïteit bestaande uit rente en aflossing.  Aan het einde van de looptijd is de volledige schuld afgelost.

Deze leenvorm kan een oplossing bieden voor bedrijven die bijvoorbeeld door een sterke groei op korte termijn cashflow te kort komen. Hierdoor kan niet direct een maandelijks annuïteit gefinancierd worden. Op basis van de verwachtingen is het echter realistisch te veronderstellen dat binnen afzienbare tijd wel aan de maandelijkse verplichtingen kan worden voldaan.

Voor nadere informatie kunt u onze specialist crowdfunding, Bert Bogie, raadplegen.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
SmitsVandenBroek logoSRA-header-juni