In Nieuws

Transportondernemers die (meerdaagse) internationale ritten maken en voldoen aan een aantal voorwaarden, kunnen gebruikmaken van de regeling voor aftrek van verblijfskosten. Zij mogen dan per gereden dag een vast bedrag aan verblijfskosten aftrekken. Voor 2015 is dit bedrag      vastgesteld op € 34,50 per gereden dag.

Voorwaarden regeling verblijfkostenaftrek

  • De rit moet langer duren dan 24 uur.
  • De verste bestemming mag niet in Nederland liggen. Er is geen maximum afstand.
  • De regeling geldt voor alle meerdaagse ritten in dat jaar.
  • Het aantal gereden dagen moet kunnen worden aangetoond (bijvoorbeeld met tachograafschijven, facturen en rittenstaten).
  • De vertrek- en terugkomstdag tellen elk mee voor een halve dag.
  • Elk jaar moet opnieuw worden bekeken of u deze regeling wilt gebruiken. Als u gebruikmaakt van de regeling, hoeft u geen bewijsstukken van de (daadwerkelijke) verblijfskosten te bewaren. Zie ook onder kopje “Aftrek werkelijke verblijfskosten”.

De regeling geldt ook voor internationale ritten die starten op meer dan 50 kilometer van het woonadres van de transportondernemer, ook als deze korter duren dan 24 uur. Hierbij gelden de volgende 2 voorwaarden:

  • Deze ritten vinden plaats op aaneengesloten dagen (eventueel met ritten waarbij men meer dagen aaneengesloten in het buitenland verblijft).
  • Het traject van elke rit bevindt zich geheel buiten een afstand van 50 km van het woonadres van de transportondernemer.

Vast bedrag aan verblijfskosten per gereden dag

2011: € 32, 2012: € 32,50, 2013: € 33,50, 2014: € 34 en 2015: € 34,50

Aftrek werkelijke verblijfskosten

Er kan ook worden gekozen om de werkelijke verblijfskosten af te trekken. Er moet dan wel aannemelijk worden gemaakt dat de werkelijke verblijfskosten in het betreffende jaar hoger zijn dan het vaste bedrag per gereden dag. Bewijsstukken van de verblijfskosten moet u in dat geval dus bewaren.

 

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
FiscusFinanciering