In Nieuws

Ondernemers zonder personeel, de zogenaamde ZZP-ers, krijgen door middel van nieuwe maatregelen de kans om een redelijk oudedagspensioen te kunnen opbouwen. Het gaat hierbij om de volgende maatregelen.

  • Er zal een vrijstelling gelden van een deel van het pensioenvermogen voor de vermogenstoets voor de bijstand. De grens ligt op een pensioenvermogen tot € 250.000.
  • Werknemers die zzp-er zijn geworden krijgen negen maanden – in plaats van de huidige drie maanden – de tijd om te beslissen of zij willen blijven deelnemen aan de pensioenregeling van hun laatste dienstverband.
  • Verder wijzigt de regeling ‘vrijlating van inkomsten uit arbeid in de Participatiewet’ waardoor een deel van de inkomsten uit werk van een zzp-er niet verrekend wordt met de bijstandsuitkering. Momenteel geldt een vrijlating voor maximaal zes aaneengesloten maanden. Om tijdelijk en deeltijdwerk vanuit de bijstand te stimuleren mogen die zes maanden straks ook worden opgeknipt en los van elkaar worden toegekend.

Let op!

De ministerraad is op 17 april 2015 akkoord gegaan met een conceptwetsvoorstel die dit gaat regelen. Het conceptwetsvoorstel gaat nu voor advies naar de Raad van State en wordt openbaar gemaakt bij indiening bij de Tweede Kamer.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
SpaarvarkenFc oda team foto