In Nieuws

Begin 2015 is door het TransitieBureau Wmo samen met het ministerie van Financiën een informatiekaart opgesteld om gemeenten te informeren over de btw samenhangend met de decentralisaties. In deze informatiekaart was algemene informatie te vinden over de btw-vrijstellingen relevant voor de Wmo 2015 en de Jeugdwet per 1 januari 2015.

Met ingang van 1 januari 2015 zijn in het algemeen de volgende leveringen en diensten vrijgesteld van btw:

  • Diensten die deel uitmaken van een voorziening ter ondersteuning van de zelfredzaamheid en participatie van personen met een beperking of met chronische psychische of psychosociale problemen zoals bedoeld in de Wmo 2015. De vrijstelling geldt alleen als de diensten worden verleend aan personen van wie vaststaat dat zij ingevolge de Wmo 2015 op die diensten zijn aangewezen.
  • De diensten van instellingen die werkzaam zijn op het terrein van het bevorderen van sociale samenhang en leefbaarheid als bedoeld in de Wmo 2015, voor zover die instellingen werkzaam zijn op het gebied van club- en buurthuiswerk.
  • De diensten van aanbieders van preventie1 als bedoeld in artikel 1.1 van de Jeugdwet.
  • De diensten van jeugdhulp aanbieders2 en gecertificeerde instellingen3 als bedoeld in artikel 1.1. van de Jeugdwet, alsmede voor het verstrekken van spijzen en dranken.

Zowel de website Invoeringwmo.nl als de bijbehorende informatiekaart zijn echter helaas niet meer beschikbaar. Voor meer informatie over de Wmo en de wijzigingen die zijn doorgevoerd kunt u o.a. terecht op een speciale pagina van de website Zorgwijzer.nl. Klik daarvoor op deze link.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Arbeidsrecht hamerBelastingdienst