In Nieuws

Nieuwe auto’s worden mogelijk goedkoper. De aanschafbelasting voor auto’s, de zogenaamde bpm, gaat namelijk op de schop. Maar of de bpm helemaal verdwijnt, is nog niet zeker.

De bpm is een belastingheffing op de aanschaf van (nieuwe) auto’s waarvan de hoogte gekoppeld ius aan de CO2 uitstoot. We kennen in 20145 vijf schijven. Het minimale tarief is € 6 per gram uitstoot tot 82 gr per km en het toptarief is € 434 per gram uitstoot boven de 180gr per km. Voor dieselmotoren komt hier € 86 per gr boven de 70gr bij. Voor auto´s tussen de 160 en 180 gr CO2 betaalt u  circa € 12.500 aan bpm.

Wilt u een gebruikte auto die buiten Nederland is geregistreerd voor het eerst in Nederland laten registreren? Dan mag u rekening houden met de waardevermindering en deze kan op verschillende manieren worden vastgesteld.

Het tarief is de laatste jaren al gezakt maar de CO2-normen zijn wel verscherpt. Over een dieselauto betaalt men meer dan een benzineauto.

De inkomsten uit deze belasting zijn afgelopen jaren hard teruggelopen, met name door de afgenomen autoverkoop. Toch levert de maatregel nog altijd ruim een miljard euro op.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Spaarvarken