In Nieuws

Wilt u al vanaf januari 2015 uw kosten voor Research & Development (R&D) verlagen? Vraag dan zo snel mogelijk maar uiterlijk 28 november 2014 WBSO/RDA aan. U kunt WBSO/RDA aanvragen voor heel 2015 of voor een periode die start op 1 januari 2015. De aanvraag moet u uiterlijk 1 volledige kalendermaand voor de start van de R&D-werkzaamheden bij RVO.nl indienen.

Dient u bijvoorbeeld in december 2014 een aanvraag in? Dan geldt deze alleen voor R&D-werkzaamheden die starten vanaf 1 februari 2015.

WBSO en RDA

WBSO en RDA zijn fiscale prikkels waarmee het ministerie van Economische Zaken bedrijven stimuleert om meer te investeren in onderzoek. De RDA levert een extra aftrek op de winst op van 60% van de RDa-grondslag (som van specifieke kosten). Zo kunnen zij hun innovatievermogen versterken en hun concurrentiepositie verstevigen. De RDA aanvraag moet gelijktijdig met de WBSO-verklaring worden ingediend.

Zelfstandigen

Zelfstandigen kunnen tot en met 31 december 2014 een WBSO/RDA-aanvraag indienen voor R&D-werkzaamheden die starten op 1 januari 2015. De hierboven vermelde voorwaarde voor bedrijven, dat er minstens 1 volledige kalendermaand moet liggen tussen aanvraag en de start van de R&D-werkzaamheden, geldt dus niet voor een zelfstandige.

Nieuw aanvraagformulier en -programma

Eind oktober 2014 komt het nieuwe aanvraagformulier en -programma beschikbaar. Daarmee kunt u uw aanvraag voor 2015 eenvoudig zelf indienen. Vraag naar de voorwaarden en de voordelen van deze faciliteiten bij een van onze fiscale adviseurs.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Kleine auto'sArbeidsrecht hamer