In Nieuws

Er is een nieuw financieringsplatform, opgezet door twee mensen uit de corporate finance wereld en het bankwezen: Xattu.Weer een nieuw platform zult u denken? Klopt, die gedachte had ik in eerste instantie ook. Maar deze is anders, geen crowdfunding, geen initiatief van de overheid of grootbank maar een echt onafhankelijk platform voor ondernemingen die een financieringsbehoefte hebben en investeerders die interessante investeringen zoeken met mooie rendementen zonder bemoeienis of hoge succesfees van de bemiddelaar.

Xattu: ‘Vind opportunities’

“Xattu verbindt investeerders en bedrijven. Xattu is een online etalage waar bedrijven exposure naar een breed publiek kunnen krijgen en investeerders de opportunities die ze zoeken kunnen vinden.”, schrijft het platform op zijn website www.xattu.nl.

Waarin verschilt Xattu dan van de reeds vele crowdfundingplatforms die er zijn? Ten eerste is Xattu geen bemiddelaar die voor haar diensten een fee vraagt aan zowel de investeerders als de geldlener. Xattu schrijft ook niet voor onder welke voorwaarden de ondernemer zijn propositie aanbiedt, noch beoordeelt het platform de aanvraag of de condities.

Xattu faciliteert slechts maar gaat wel gericht op zoek naar (betrouwbare) investeerders en MKB-adviseurs.

Doelgroep?

Het is een zelfregulerend platform waarbij de ondernemer middels een (financieel) adviseur zijn aanvraag of propositie aanbiedt. Dit kan op meerdere manieren, waarbij de investeerder de mogelijkheid heeft ‘een op een’ met de ondernemer en diens adviseur aan tafel te gaan om de propositie te bespreken. De investeerder zal in de regel ook een grotere investering of participatie beogen dan de gemiddelde crowdfundingplatforms, die zich richten op vele kleine investeerders die gezamenlijk een groter bedrag bijeenbrengen.

De reeds ingeschreven investeerders zijn ook met naam en toenaam zichtbaar voor diegenen die zich hebben ingeschreven en betreffen veelal grotere partijen of kapitaalkrachtige particulieren. Maar ook investeerders met een paar ton vermogen zijn welkom.

Op het platform is nu al meer dan 3 miljard aan kapitaal vertegenwoordigd.

Voorwaarden

De adviseur plaatst de proposities met de nodige informatie op het platform. Dit kan dus niet rechtstreeks door de (MKB)ondernemer. De kosten voor deelname aan het platform zijn € 299 (excl. btw) per propositie per maand. Er is geen sprake van een abonnement. De propositie kan ieder moment van het platform gehaald worden en daarmee eindigt ook de vergoeding.

Interesse?

Mocht u een financieringsbehoefte hebben, kunt u zich tot ons richten. Wij zijn als MKB-adviseur dit jaar een samenwerking aangegaan met Xattu. Wij kunnen de plaatsing van een aanvraag volledig of op onderdelen voor u verzorgen. Uiteraard bekijken we uw financieringsbehoefte ook in de breedte om te bepalen welk vorm voor u het gewenste resultaat oplevert.

Kijk ook op de website: www.xattu.com.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Portemonnee met muntgeldSpaarvarken