In Nieuws

Met ingang van 2015 zou de VAR-verklaring (u weet wel die verklaring die zzp’ers moeten aanreiken bij de opdrachtgever ter voorkoming van inhouding van loonheffing en premies werknemersverzekeringen) vervangen worden door de BGL (Beschikking geen Loonheffing).

Het grootste verschil met de huidige VAR is dat de Beschikking door zowel opdrachtnemer als opdrachtgever aangevraagd zou moeten worden middels een webmodule op de website van de Belastingdienst. Alleen de ingangsdatum was nog onzeker. Tot het moment van beschikbaar komen van de webmodule zou de bestaande VAR (uit 2014) gebruikt kunnen worden.

De ontwikkeling van de webmodule voor de nieuwe VAR ligt achter op schema. De staatssecretaris stelt daarom voor de geldigheidsduur met een aantal maanden te verlengen.

Bij de intermediair dagen van de Belastingdienst werd een invoeringsdatum van 1 juli 2015 aangegeven. De VAR module zou wel online komen per 1 april 2015, zodat beide systemen even naast elkaar bestaan en iedereen een BGL zou kunnen hebben per 1 juli 2015.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
FiscusMeeting