In Nieuws

Nieuwe aanbieders die geld willen lenen aan het MKB, kunnen vanaf donderdag 30 oktober 2014 meedingen naar een nieuwe overheidsgarantie. Zij kunnen initiatieven voorleggen aan Minister Kamp van Economische Zaken die maximaal € 400 miljoen garantie beschikbaar heeft om meer én nieuwe vormen van krediet voor MKB’ers mogelijk te maken. Deze aanpak is uniek, want tot nu toe gaf de overheid alleen garanties op de financiering die direct aan bedrijven in plaats van aan financiers werd verstrekt.

Nieuwe aanbieders die interesse hebben in de verbreding en vergroting van het aanbod in MKB financieringen kunnen namelijk een voorstel indienen om in aanmerking te komen tot een overheidsgarantie van maximaal 80%. Het voorstel moet uiterlijk vrijdag 26 december a.s. aangemeld zijn en bestaan uit een gedetailleerd Businessplan.

Er worden vooraf geen directe voorwaarden gesteld in de “Oproep voor voorstellen nieuwe marktinitiatieven verbreding en vergroting aanbod MKB-financiering” door het Ministerie van Economische Zaken.

Het volgende mag niet worden meegenomen in het voorstel: “De eventuele overheidsbetrokkenheid is bedoeld om nieuw aanbod van vreemd vermogen aan het MKB te bevorderen. Daarom zal, om in aanmerking te kunnen komen voor een overheidsgarantie, het voorgestelde initiatief zich niet richten op financiering van MKB-ondernemingen in de vorm van aandelen. Het initiatief heeft evenmin tot doel de financiering mogelijk te maken van MKB-ondernemingen die werkzaam zijn als belegger (bijvoorbeeld in aandelen of vastgoed), financier of verzekeraar. En uiteraard zal het initiatief niet mogen leiden tot het afdekken van risico’s die door de bij het voorstel betrokken MKB-financiers, personen of organisaties die aan de MKB-financier of de ontvanger van de mogelijke overheidsgarantie zijn verbonden, al eerder zijn genomen.”

Wanneer het voorstel is ingediend en goedgekeurd (door de minister en de commissie) zal er achteraf (dus na het indienen van het voorstel etc.) een garantieovereenkomst worden opgemaakt. De overeenkomst wordt zodanig opgesteld dat een marktconforme overheidsgarantie wordt aangeboden.

Desgewenst kunnen we u het publicatiestuk en een verkortende samenvatting van het businessplan toezenden.

 

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Handen schuddenKleine auto's