In Nieuws

Nederlandse werkgevers met minimaal 10 werknemers laten bijna een half miljard van het werkkostenbudget onbenut. Hierdoor onthouden ze werknemers van fiscale voordelen en profiteren ze niet optimaal van de besparing op sociale lasten door de werkgever. De werkkostenregeling is vanaf 2015 verplicht voor iedere onderneming.

Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek

Dit blijkt uit het Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek, dat onderzoeksbureau Effectmeting uitvoerde in opdracht van FiscFree. Bob Dijksma, directeur van FiscFree, wil benadrukken dat de werkkostenregeling veel keuzevrijheid geeft aan zowel werkgevers als werknemers, maar dat momenteel nog niet alle mogelijkheden worden benut. ‘Vaak weet men niet van de mogelijkheid om een computer of laptop voor privégebruik aan te schaffen of van de vergoedingen voor fitness-, fietsregeling of vakbondscontributie binnen de huidige regeling. Door kennis te nemen van de juiste informatie en het gebruiken van de beschikbare middelen zijn er voor werkgever en werknemer veel voordelen te behalen.’

Angst en onbekendheid werkkostenregeling

De drie belangrijkste redenen om het budget niet volledig te benutten zijn angst om het budget te overschrijden (44%), de werkgever beidt simpelweg te weinig vergoedingen en verstrekkingen aan (35%) en daarnaast zijn er nog teveel onduidelijkheden omtrent de werkkostenregeling (11%). De werkkostenregeling wordt het vaakst besteed aan bedrijfsuitjes, cafetariaregeling en kerstpakketten.

Een kwart van de werkgevers gaf aan problemen te hebben ervaren bij de overstap naar de werkkostenregeling. Zij liepen vooral aan tegen problemen van administratieve of fiscale aard, en ze vonden de vrije ruimte met betrekking tot het te besteden budget te beperkt.

Mocht u problemen ondervinden bij (de invoering van) de werkkostenregeling; laat u adviseren door onze fiscale afdeling.

Bron: Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek

 

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
MinisteriePortemonnee met muntgeld