In Nieuws

Belangrijke wetswijzigingen staan in de steigers voor oproepkrachten en andere werknemers die hun positie zien verbeteren, alsook voor werkende ouders met kinderen. Bent u als werkgever al op de hoogte hiervan?

Per 1 augustus a.s. treedt de “Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden” in werking. Deze heeft als algemeen doel om de inhoud van het werk vooraf transparanter en beter voorspelbaar te maken.

Deze nieuwe wet vraagt van u als werkgever dat u uw arbeidsvoorwaarden, vastgelegd in bijv. uw personeelsreglement en arbeidscontracten, onder de loep neemt.

Per 2 augustus treedt de ”Wet betaald ouderschapsverlof” in werking.
De komst van betaald ouderschapsverlof betekent voor u als werkgever extra vragen van uw medewerkers en extra administratieve lasten.

  • Weet u wanneer een werknemer kan vragen om een vast contract of een contract met vaste arbeidsomvang en binnen welke termijn u op dit verzoek moet reageren?
  • Weet u of het studiekostenbeding dat u met uw werknemer hebt gesloten nog geldig is na 1 augustus?
  • Weet u op welk verlof een medewerker recht heeft zodra hij/zij een kind krijgt?

We kunnen ons voorstellen dat u de antwoorden hierop nog niet weet.

Uitnodiging ontbijtsessie
We praten u daarom graag bij over deze onderwerpen en heten u van harte welkom bij een ontbijtsessie waarin Tanja Nijsen, onze manager loonadministratie, en Gertjan van Heur, advocaat arbeidsrecht, meer diepgang en praktische handvatten geven hoe om te gaan met deze aanstaande wetswijzigingen. Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

De ontbijtsessies vinden plaats ten kantore van SmitsVandenBroek te Weert op donderdag 8 september 2022 en dinsdag 13 september 2022 van 8:00 tot 9:30 uur. Ontvangst tussen 7:45 en 8:00 uur. Voor lekkere broodjes en verse koffie wordt uiteraard gezorgd.

Aanmelden kan tot 1 september door een e-mail te sturen naar lonen@smitsvandenbroek.nl. Geef hierbij aan op welke datum en met hoeveel personen u wilt komen. Wees er snel bij want vol is vol!

We zien u graag op 8 of 13 september a.s.!

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Nieuwsbrief juli 2022