Door
In

Doet u aangifte omzetbelasting dan ontvangt u jaarlijks van de Belastingdienst de aangiftebrief omzetbelasting. Voor het jaar 2016 zult u de aangiftebrief later ontvangen dan gewend. De Belastingdienst verstuurt de brief kort voordat u over het eerste tijdvak van het jaar btw-aangifte moet doen.

De meeste ondernemers moeten per kwartaal hun btw-aangifte doen. Dat kan echter ook per maand of per jaar. Jaarlijks ontvangt u de aangiftebrief omzetbelasting. Deze bevat een overzicht van de aangiftetijdvakken, de uiterste inlever- en betaaldatums en de betalingskenmerken. U dient de brief goed te bewaren, want deze wordt slechts eenmalig verstrekt. 

Ontvangsttijdstip

Het tijdstip van versturen is nu veranderd. Doet u maandaangifte dan ontvangt u de aangiftebrief omzetbelasting 2016 in januari. Doet u kwartaalaangifte, dan kunt u de brief tegemoet zien in maart, en bij een jaaraangifte is dat in december.

Let op! Verandert uw aangiftetijdvak, dan ontvangt u voortaan van de Belastingdienst een nieuwe aangiftebrief omzetbelasting. Deze brief bevat de gegevens voor de resterende aangiftetijdvakken van dat jaar.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt