Door
In

Vanaf 1 januari 2015 is de werkkostenregeling verplicht. Werkgevers kunnen dan geen gebruik meer maken van de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen, waaronder de fietsregeling. Dat zorgt momenteel voor een ware run op de bedrijfsfiets. Die moet namelijk zijn afgeleverd vóór 1 januari aanstaande, om nog gebruik te kunnen maken van de regeling. Omdat het fietshandelaren waarschijnlijk niet lukt om alle fietsen op tijd af te leveren, zal de Belastingdienst soepel omgaan met de afleverdatum.

De Vereniging voor Rijwiel en Automobiel Industrie (RAI Vereniging) heeft bij het ministerie van Financiën aangedrongen op een soepele omgang met de afleverdatum van bedrijfsfietsen. Inmiddels is hier een reactie op gekomen, zo meldt de RAI Vereniging. Het komt erop neer dat de Belastingdienst coulance zal betrachten met de fietsregeling. De oude regels blijven tot en met 31 maart 2015 gelden als de bedrijfsfiets uiterlijk 31 december 2014 is besteld en vergoed. Een officiële bevestiging met eventueel nadere regels vanuit het Ministerie of de Belastingdienst is er nog niet.

Onder de werkkostenregeling is er geen aparte regeling voor de fiets. Deze kan wel onder de vrije ruimte worden gebracht. Er gelden geen aanvullende eisen waardoor het mogelijk is om ook een duurdere fiets aan uw werknemers te vergoeden of te verstrekken. Wel geldt de gebruikelijkheidstoets.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt