Door
In

Als u voldoende vermogen heeft, is het kopen van een woning en vervolgens verhuren een slimme zet! Wist u dat u flink kunt besparen met een verhuurde woning in box 3? U hoeft over de huur geen belasting te betalen. Wel moet u 1,2% vermogensrendementsheffing over de WOZ-waarde van de woning betalen. Heeft de huurder huurbescherming, dan kunt u de waarde in verhuurde staat opgeven.

Voordeel verhuurde woning

Laten we sparen op een spaarrekening eens vergelijken met het verhuren van een woning. Spaarrentes zijn nu tussen 0,5% tot 1,5%. Vaak is dat niet eens genoeg om de vermogensrendementsheffing van 1,2% te betalen. Met een verhuurde woning bent u snel duizenden euro’s voordeliger uit, zeker als de huurder huurbescherming geniet. U bespaart dan 1,2% belasting over het verschil tussen de volle WOZ-waarde en de waarde in verhuurde staat.

Tip: kijk op de website van de Belastingdienst voor de tabel voor de berekening van de waarde in verhuurde staat op basis van de leegwaarderatio.

Besparing in beeld

De besparing kunnen we u het beste uitleggen met een voorbeeld. Een spaarrekening van € 300.000 met een spaarrente van 1% kost per jaar € 600. Een verhuurde woning met een WOZ-waarde van € 300.000 met een kale huurprijs van € 1000 levert per jaar € 9768 op. Het verschil is meer dan € 10.000. Verzekering en onroerendezaakbelasting zijn niet meegerekend.

Dit voorbeeld is natuurlijk sterk vereenvoudigd. Brengt het u op een idee? Breng dan in kaart wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een woning die u gaat verhuren. Fiscaal kan het een mooi belastingvoordeel opleveren.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt