Door
In

De meeste ondernemers in de inkomstenbelasting hebben inmiddels de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2015 ontvangen. U mag deze in termijnen betalen of in één keer met betalingskorting. Die betalingskorting kan, gezien de huidige lage rentestand, een aantrekkelijke optie zijn.

Heeft u een voorlopige aanslag ontvangen dan is het allereerst belangrijk dat u controleert of het bedrag correct is vastgesteld, mede gezien uw winstverwachting voor dit jaar.

Betaalt u de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2015 in termijnen dan moet de eerste termijn op 28 februari 2015 op de rekening van de Belastingdienst staan. De volgende termijnen steeds uiterlijk een maand later.

U kunt de voorlopige aanslag ook in één keer betalen en gebruik maken van de betalingskorting die de Belastingdienst aanbiedt op de belastingaanslag. Op dit moment is deze betalingskorting veelal hoger dan de rente die u bij de meeste banken ontvangt op een spaarrekening. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn om gebruik te maken van de betalingskorting. Zorg er dan wel voor dat u het bedrag van de voorlopige aanslag minus de betalingskorting in één keer betaalt aan de Belastingdienst en wel vóór de uiterste betaaldatum van de eerste betalingstermijn (dus vóór 28 februari 2015). Bent u te laat, dan vervalt het recht op de betalingskorting.

Let op! Bekijk goed of u het geld nu al kunt missen, wat de rente is die de bank u biedt op een spaarrekening en of betaling ineens wenselijk is gezien uw liquiditeitspositie. Lenen om de voorlopige aanslag inkomstenbelasting in één keer te betalen is niet aantrekkelijk. Vergeet ook niet dat u wellicht over 2014 nog belasting moet bijbetalen.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt