Door
In

Er komt een collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Het moet vooral een flexibele regeling worden, zodat u als zelfstandige vrijwillig in en uit kunt stappen en zelf kunt bepalen hoeveel u periodiek wilt inleggen.

Er is sprake van een van tevoren bepaalde uitkeringsduur. Er wordt dus geen levenslange uitkering verzekerd. De ingelegde gelden worden collectief belegd en beheerd. Neemt u straks deel aan de collectieve pensioenregeling, dan mag u bij arbeidsongeschiktheid uw pensioen opnemen, zonder dat er revisierente verschuldigd is.

In januari van dit jaar gaf het kabinet groen licht voor een pensioenfonds voor zzp’ers. Inmiddels is bekend geworden dat de collectieve pensioenregeling definitief doorgaat per 1 januari 2015, met APG als uitvoerder. De samenwerkende zzp-organisaties Zelfstandigen Bouw, ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen en PZO hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. De nieuwe pensioenregeling is uiteraard vrijwillig. Voor meer informatie zie: www.zzppensioen.nl.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt