Door
In

Er komt een collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers). Pensioenuitvoerder APG is de beoogde uitvoerder van het ZZP-pensioenfonds dat waarschijnlijk al vanaf 1 januari 2015 van start gaat.

Plannen voor een collectieve pensioenregeling voor zzp-ers waren er al enige tijd. De collectieve pensioenregeling dient als extra stimulans voor zelfstandigen om pensioen op te bouwen. Begin dit jaar werd al op hoofdlijnen bekend gemaakt hoe een dergelijke pensioenregeling zou moeten worden vormgegeven.

Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe regeling is flexibiliteit. U kunt als zelfstandige straks vrijwillig in- en uitstappen en u bepaalt zelf hoeveel u periodiek wilt inleggen. Er is sprake van een van te voren bepaalde uitkeringsduur. Er wordt dus geen levenslange uitkering verzekerd. De ingelegde gelden worden collectief belegd en beheerd.

Op donderdag 19 juni is bekend gemaakt dat pensioenuitvoerder APG de beoogde uitvoerder is van het nieuwe ZZP-pensioenfonds. Op www.startjezzppensioen.nl is meer informatie te vinden over de collectieve pensioenregeling.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt