Door
In

Bedroeg het loon van een of meer van uw werknemers vorig jaar meer dan € 150.000, dan bent u een werkgeversheffing hoge lonen (crisisheffing) verschuldigd van 16% over dit meerdere.

Als het goed is, heeft u deze extra heffing inmiddels aangegeven en betaald. De crisisheffing – die zowel in 2013 als in 2014 geldt – ligt al enige tijd onder vuur. Een groot aantal werkgevers heeft vorig jaar bezwaar gemaakt tegen de heffing. Inmiddels zijn diverse proefprocedures gestart en zijn de eerste uitspraken in een aantal individuele procedures gepubliceerd. Daarin houdt rechtbank Den Haag vooralsnog de crisisheffing in stand, met name omdat de heffing bedoeld was om het begrotingstekort terug te dringen en het kabinet hiervoor een ruime beoordelingsvrijheid had.

De uitspraak van rechtbank Den Haag zegt echter nog niets over het verdere verloop van de bezwaren tegen de crisisheffing. Er zal nog menig uitspraak volgen – met name in de gestarte proefprocedures – door meerdere rechtbanken. Daarna volgt nog hoger beroep en zal uiteindelijk ook de Hoge Raad (het hoogste rechtscollege) zich waarschijnlijk nog uitspreken over de crisisheffing. De uitkomst is dus nog onzeker en om uw rechten veilig te stellen, lijkt het daarom verstandig om ook dit jaar (tijdig) bezwaar te maken tegen de crisisheffing. Uw SRA-adviseur kan u hierover meer vertellen.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt