Door
In

De inhoudingsplichtigen dient in de aangifte van maart 2014 een extra loonheffing af te dragen van 16% over de inkomens die in 2013 boven de € 150.000 uitkomen. Deze crisisheffing ligt al enige tijd onder vuur, omdat de heffing mogelijk in strijd zou zijn met Europees recht.

Bezwaar

U zult opnieuw dit jaar individueel bezwaar moeten maken tegen de afdracht crisisheffing. Ook als u in 2013 al bezwaar heeft gemaakt.

Proefprocedures

In plaats van individueel bezwaar, kunt u ook kiezen voor aansluiting bij een collectieve afwikkeling van het bezwaar. Inhoudingsplichtigen kunnen zich dan via ondertekening van een vaststellingsovereenkomst, onder strikte voorwaarden, aansluiten bij enkele proefprocedures. Na ondertekening van de vaststellingsovereenkomst wordt het bezwaarschrift aangehouden totdat in hoogste rechterlijke instantie in de proefprocedures is beslist. Alle bezwaarschriften zullen daarna worden afgedaan in overeenstemming met de uitkomsten van de proefprocedures. In de vaststellingovereenkomst is vastgelegd dat de inhoudingsplichtige afziet van het instellen van beroep (voor zover dat nog kan) en het recht op schadevergoeding.

Het adres voor de bezwaarschriften is:

Belastingdienst
Postbus 116
6400 AC HEERLEN

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt