Door
In

De behandeling van parkeerkosten van uw werknemer die met zijn eigen auto reist, zijn onder de werkkostenregeling afhankelijk van de plek waar de parkeerplaats gelegen is.

Gebruikt uw werknemer een parkeerplaats op uw bedrijfsterrein en valt dit terrein onder uw arbo-verantwoordelijkheid dan is het parkeren onbelast.

Voor parkeren elders, zoals parkeren bij een klant of een willekeurige parkeergarage, geldt geen specifieke vrijstelling. Vergoedt, verstrekt of stelt u parkeergelegenheid elders ter beschikking bovenop de vrijgestelde kilometervergoeding van € 0,19 per zakelijke kilometer, dan is dit loon voor uw werknemer. U kunt deze parkeerkosten individueel verlonen of als eindheffingsloon onderbrengen in de vrije ruimte.

Voor uw werknemer met een auto van de zaak gelden andere regels: de parkeerkosten zijn dan opgenomen in de forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van de auto en zijn daarom niet nog eens apart belast.

Let op! Heeft uw werknemer een parkeervergunning om de zakelijke auto bij zijn woning te kunnen parkeren en kan deze parkeervergunning ook door andere vervoermiddelen gebruikt worden, dan is de vergoeding, verstrekking of ter beschikking stelling van deze parkeervergunning loon. Als de parkeervergunning alleen gebruikt kan worden voor het parkeren van de betreffende auto van de zaak vormt de parkeervergunning echter geen loon.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt