Door
In

Maakt u al gebruik van de fiscale innovatieve regelingen en/of wilt u vanaf 1 januari 2015 gebruikmaken van de WBSO/RDA, wees dan op tijd met uw aanvraag. Uw aanvraag moet minstens één kalendermaand voor het begin van de projectperiode worden ingediend. Start de projectperiode op 1 januari aanstaande, dan moet uw aanvraag dus digitaal binnen zijn bij RVO.nl op uiterlijk 30 november 2014. Zelfstandige ondernemers zijn uitgezonderd van deze voorwaarde.

Voor innovatieve ondernemers is er een aantal fiscale innovatieregelingen. Zo is er de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) om de loonkosten voor deze werkzaamheden binnen uw bedrijf te verlagen. Voor de zelfstandig innovatief ondernemer is er de S&O-aftrek. De Research en Development Aftrek (RDA) verlaagt de overige kosten van speur- en ontwikkelingswerk. Tot slot kent de vennootschapsbelasting nog de innovatiebox met een extra laag belastingtarief voor winsten behaald met innovatieve activiteiten.

In 2015 blijven de grenzen, het plafond en de percentages van de WBSO-regeling gelijk aan 2014. Wel wordt het contractonderzoek door publieke kennisinstellingen uit de WBSO gehaald. De RDA blijft in 2015 60%. Mogelijk worden de WBSO en de RDA in 2016 samengevoegd.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt