Door
In

De overheid heeft enkele subsidies bekendgemaakt waarmee het voor werkgevers en uitzendbureaus/intermediairs aantrekkelijk wordt om oudere werklozen in dienst te nemen c.q. te plaatsen. Werkgevers kunnen rekenen op een scholingsvoucher, uitzendbureaus op een zogeheten plaatsingsbonus.

Scholingsvoucher

Neemt u een oudere werkloze in dienst dan kunt u voor de scholing van deze werknemer subsidie aanvragen: een scholingsvoucher. Dat kan met een speciaal aanvraagformulier van de uitvoeringsinstantie UWV. Aan de scholingsvoucher zijn wel behoorlijk wat voorwaarden verbonden. Zo moet het onder meer gaan om een werknemer die 55 jaar of ouder is op de eerste dag van zijn ww-uitkering en minimaal 3 maanden een ww-uitkering heeft ontvangen. Ook moet de opleiding van de werknemer bijvoorbeeld een erkend diploma of certificaat uitreiken en maximaal 1 jaar duren.

De subsidie van de scholingsvoucher is maximaal € 750 (inclusief btw). Dit bedrag is bedoeld voor alle kosten die bij de opleiding horen.

Plaatsingsbonus

Voor de uitzendbranche deelt UWV een plaatsingsbonus uit als het uitzendbureau of de private intermediair een werkloze 55-plusser weet te plaatsen bij een bedrijf. De hoogte van de bonus loopt op naarmate de oudere werkloze langer geplaatst wordt door het uitzendbureau of de intermediair.

  • De bonus is € 300 bij een plaatsing van minimaal 3 maanden.
  • Daar komt € 700 bovenop bij een plaatsing van minimaal 6 maanden.
  • Bij een plaatsing van minimaal een jaar loopt de bonus zelfs op tot totaal € 1500.

Voorwaarde is dat de 55-plusser voor minimaal de helft van het aantal uren waarvoor hij een uitkering ontvangt, aan de slag gaat. Daarbij geldt een minimum van gemiddeld 12 uur per week.

Tip! U kunt de scholingsvoucher aanvragen tot en met 30 september 2015, maar er is maar een beperkt budget. Hoe eerder u dus de scholingsvoucher aanvraagt, hoe groter de kans dat UWV hem ook aan u toekent.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt