Door
In

Dat innovatie loont, daar zijn steeds meer bedrijven zich van bewust. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) meldt een forse stijging in het gebruik van de fiscale Research & Development-regelingen in 2013. Uit de jaarcijfers van de WBSO en de RDA blijkt dat ondernemers vorig jaar bijna € 6,5 miljard uitgaven aan R&D. Dat is een toename van 10% ten opzichte van 2012.

Voor innovatieve ondernemers is er een aantal fiscale innovatieregelingen. Heeft u werknemers in dienst die speur- en ontwikkelingswerk (S&O) verrichten dan kunt u mogelijk gebruik maken van de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Met de WBSO kunt u de loonkosten voor S&O binnen uw bedrijf verlagen. Voor een zelfstandig ondernemer is er de S&O-aftrek in de inkomstenbelasting. De Research en Development Aftrek (RDA) verlaagt de overige kosten en uitgaven van speur- en ontwikkelingswerk.

Voor beide regelingen (WBSO en RDA) was de interesse in 2013 groot, zo blijkt uit de jaarcijfers. Zo steeg het gebruik van de RDA met 18% en is het aantal bedrijven dat gebruik maakte van de WBSO voor het 6e jaar op rij toegenomen. In 2013 hebben ondernemers bijna € 4 miljard aan loonkosten gemaakt (WBSO) en € 2,5 miljard aan andere uitgaven voor R&D (RDA).

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt