Door
In

Volgens Vereniging Eigen Huis hebben meer dan 3.000 eigenaren van zonnepanelen van de Belastingdienst een forse btw-naheffingsaanslag ontvangen, inclusief een verzuimboete. Reden voor de naheffingsaanslag is het niet op tijd doen van de btw-aangifte. De vereniging spreekt van een onredelijke naheffing en een onevenredig hoge boete en doet dan ook een coulanceverzoek aan staatssecretaris Wiebes van Financiën voor deze groep van belastingplichtigen.

Door een uitspraak van 20 juni 2013 van het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft een groot aantal particuliere zonnepaneeleigenaren zich bij de Belastingdienst aangemeld als btw-ondernemer. Btw-ondernemerschap betekent dat ook op tijd btw-aangifte moet worden gedaan. Naar nu blijkt heeft een aantal zonnepaneeleigenaren zich dat niet voldoende gerealiseerd. Vereniging Eigen Huis heeft namelijk een aanzienlijk aantal meldingen gekregen van leden met zonnepanelen die een btw-naheffingsaanslag over het eerste kwartaal 2014 hebben ontvangen.

Het gaat om naheffingsaanslagen van ruim € 5.000 inclusief een verzuimboete van 2%. Nu deze groep van zonnepaneeleigenaren nog niet echt bekend is met de eisen die worden gesteld aan het btw-ondernemerschap, verzoekt de Vereniging Eigen Huis om enige coulance. In de brief aan staatssecretaris Wiebes geeft de vereniging de volgende overweging mee: ‘Er zou door de Belastingdienst een redelijke termijn kunnen worden gesteld waarbinnen alsnog aan de btw-aangifte kan worden voldaan en waarmee de naheffingsaanslag (inclusief de verschuldigde boete) komt te vervallen’.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt