Door
In

Aan werkgevers wordt een gedeeltelijke teruggave verstrekt van de basispremie WAO/WIA die is bestemd voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds. Dit leidt tot een eenmalige teruggave van 28,82% van het premiebedrag dat is aangegeven over de periode van 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013.

Het gaat om een eenmalige lastenverlichting voor werkgevers van € 1,3 miljard. Voor deze teruggave gelden dezelfde regels als voor de reguliere heffing en invordering van deze premie. U hoeft echter niet zelf in actie te komen. Het gaat bij de teruggave om een separate eenmalige teruggave, die door de inspecteur bij beschikking wordt vastgesteld en door de ontvanger wordt uitbetaald.

U ontvangt hierover bericht bij voor bezwaar vatbare beschikking. De Belastingdienst zal, nadat dit artikel in werking is getreden, de beschikkingen zelf vaststellen, verzenden en tot uitbetaling overgaan. Deze uitbetaling wordt verrekend met eventuele nog openstaande schulden die u bij de Belastingdienst hebt. De teruggave wordt uiterlijk 31 januari 2014 uitgekeerd.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt