Door
In

In januari 2023 kunnen geen aanvragen worden ingediend voor het zogenaamde STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarktpositie). Het kabinet heeft hiertoe besloten omdat men eerst wil onderzoeken hoe oneigenlijk gebruik en misbruik van de subsidie kan worden tegengegaan.

STAP-budget

STAP-subsidie

De subsidie STAP is in de plaats gekomen van de scholingsaftrek. Deze subsidie bedraagt maximaal € 1.000 per persoon per jaar en kan worden aangevraagd bij het UWV.  Met de subsidie kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen. Een STAP-subsidie aanvragen kan alleen voor scholingsactiviteiten die in het scholingsregister staan.

Misbruik

Het kabinet wil misbruik en oneigenlijk gebruik tegengaan door geen subsidie meer te verschaffen voor opleidingen die niet aan de voorwaarden voldoen. Er loopt hieromtrent een onderzoek naar 3.500 opleidingen bij zo’n 200 opleiders. De rechter heeft echter beslist dat onderzoek naar een opleiding niet betekent dat de subsidie nog niet betaald hoeft te worden.

Aanvragen bij UWV

Door de aanvraagperiode in januari te schrappen, resteren er voor 2023 nog vijf aanvraagperiodes. Het voor 2023 beschikbare budget blijft gelijk.

Let op! De eerstvolgende aanvraagperiode voor de STAP-subsidie start nu op 28 februari 2023 om 10:00 uur. Aanvragen kan digitaal via het STAP-portaal van het UWV.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt