Door
In

De tijdelijk verruimde schenkingsvrijstelling van € 100.000 voor de eigen woning is populairder dan verwacht. De verruiming geldt alleen in 2014. Wie hier nog gebruik van wil maken zal snel moeten zijn, want minister Dijsselbloem is niet van plan om de regeling te verlengen.

De mogelijkheid om eenmalig belastingvrij € 100.000 te schenken voor de eigen woning loopt nog tot en met 31 december 2014. De regeling blijkt succesvoller dan verwacht. Zo is in de media onlangs het bericht verschenen dat in de eerste helft van het jaar al 50.000 keer gebruik is gemaakt van de verruimde schenkingsvrijstelling. Eerder werd van 20.000 keer uitgegaan.

Alhoewel diverse organisaties pleiten voor een verlenging van de regeling, lijkt dit er vooralsnog niet in te zitten. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft namelijk laten weten dat de verruimde schenkingvrijstelling voor de eigen woning niet verlengd zal worden. Wie nog gebruik wil maken van de regeling kan dat nog tot het eind van dit jaar doen, daarna is het voorbij.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt