Door
In

Verhuurders die energie willen besparen, kunnen in aanmerking komen voor een lening met lage rente voor het renoveren van woningen tot zeer energiezuinige woningen. Dat kan via de regeling Fonds energiebesparing huursector. Woningcorporaties kunnen nu al een lening met lage rente aanvragen. Voor overige verhuurders staat de regeling open vanaf 17 november aanstaande.

Verhuurders krijgen met de lening tegen lage rente financiële ondersteuning om het energielabel van huurwoningen vergaand te verbeteren. Om in aanmerking te komen voor de lening moet de verhuurder ten minste vijf woningen renoveren door middel van energiebesparende maatregelen. Het moet gaan om maatregelen die leiden tot een verbetering van ten minste drie dan wel vier energielabelstappen. Bovendien dienen sociale huurwoningen van woningcorporaties na renovatie minimaal energielabel A+ te hebben. Voor huurwoningen van overige verhuurders en huurwoningen in de vrije sector geldt na renovatie minimaal energielabel A. Verhuurders kunnen met de lening 25% van het renovatieproject financieren.

Verder is er voor verhuurders in de sociale huursector vanaf 1 juli 2014 ook nog een subsidieregeling voor het energiezuiniger maken van huurwoningen. Een combinatie van deze subsidieregeling met de lening is onder voorwaarden mogelijk.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt