Door
In

Flexibel indienen van aangiften; in de pers wordt er veel over geschreven. De Belastingdienst zou een verzoek tot uitstel nooit weigeren. Maar let op: de regels zijn aangescherpt! Op 18 juli zijn de eerste afwijzingen verzonden.

De aangifte inkomstenbelasting 2013 had voor 1 april 2014 binnen moeten zijn bij de Belastingdienst en de aangifte vennootschapsbelasting voor 1 juni. Uitstel aanvragen kan alleen op de volgende manieren:

  1. U kunt als belastingplichtige zelf bij de Belastingdienst uitstel aanvragen, tot uiterlijk 1 september 2014. Voor de aangifte vennootschapsbelasting, kunt u uitstel krijgen tot 1 november.
  2. Fiscale dienstverleners vragen collectief uitstel aan voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting, via de uitstelregeling. Voor de aangiften 2013 geldt uitstel tot 1 mei 2015.

Uitstel geweigerd

Vanaf dit jaar, dus aangiftejaar 2013, kan de Belastingdienst uitstel weigeren wanneer de aangifte over tenminste twee van de drie voorgaande aangiftejaren (2010/2011/2012) te laat was. Was de aangifte over het jaar 2012 wel op tijd ingediend, dan zal de Belastingdienst het uitstel niet weigeren. Met dagtekening 18 juli zijn brieven verstuurd waarin is aangegeven dat het uitstel middels de uitstelregeling voor belastingconsulenten niet wordt verleend.

Kort dag

Is dit op u van toepassing? Kom dan snel in actie! Want als u niet onder de uitstelregeling van belastingconsulenten valt, valt u terug op het individuele uitstel. U kunt dit aanvragen tot 1 september 2014 voor de inkomstenbelasting en 1 november voor de vennootschapsbelasting. Gelet op de dagtekening en de vakantieperiode kort dag.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt