Door
In

Er komt een nieuw systeem voor de kinderopvang. Dat heeft het kabinet afgelopen vrijdag – 5 juni 2015 – besloten. Vanaf 2018 krijgt u geen kinderopvangtoeslag meer van de Belastingdienst. Deze overheidsbijdrage gaat dan direct naar DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) die de bijdrage verrekent met de kinderopvanginstellingen.

Volgens het kabinet wordt het nieuwe systeem van kinderopvang een stuk eenvoudiger. Vanaf 2018 heeft u als ouder alleen nog te maken met de kinderopvanginstelling en met DUO en niet langer met de Belastingdienst. U hoeft geen gegevens meer door te geven over de kinderopvang. De kinderopvanginstelling gaat de afname van kinderopvang dan zelf doorgeven aan DUO. 

Uw ouderbijdrage aan de kinderopvang betaalt u straks via een ‘digitale portemonnee’ aan DUO. Daarnaast ontvangt DUO een overheidsbijdrage voor de kinderopvang. Voor de berekening van deze bijdrage geldt in principe uw jaarinkomen van twee jaar geleden. Met uw ouderbijdrage aangevuld met de overheidsbijdrage betaalt DUO dan de factuur van de kinderopvanginstelling. 

Met onderstaand schema introduceert het kabinet het nieuwe systeem van kinderopvang:

Eenvoud en zekerheid voor ouders
Bron: ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Let op!Naast de introductie van een nieuw systeem heeft het kabinet ook besloten om de maximum uurprijs voor de kinderopvangtoeslag voor 2016 te indexeren.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt