Door
In

Algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) hebben nog tot 1 juli 2014 de tijd om hun internetadres door te geven aan de Belastingdienst. Ongeveer 2.500 ANBI’s hebben hierover afgelopen week van de Belastingdienst een brief ontvangen. Een ‘goed doel’ wat niet op tijd het internetadres doorgeeft, verliest met terugwerkende kracht de ANBI-status.

Sinds 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor ANBI’s. Zo moeten zij een aantal verplichte gegevens publiceren via het internet, zoals een duidelijke beschrijving van de doelstelling, het beloningsbeleid en een financiële verantwoording.

De meeste ANBI’s hebben inmiddels hun internetadres doorgegeven aan de Belastingdienst. De ANBI’s die dat nog niet hebben gedaan, hebben inmiddels een brief ontvangen met daarin een laatste oproep om het internetadres door te geven vóór 1 juli aanstaande. Zo niet, dan trekt de Belastingdienst de ANBI-status van de instelling met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 in. Dat heeft gevolgen. Niet alleen voor de ANBI zelf – die geen gebruik kan maken van een aantal fiscale voordelen – maar ook voor de gulle gever. Deze laatste kan de gift dan niet meer in aftrek brengen in de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt