Door
In

Moet u volgend jaar een aanslag inkomstenbelasting over 2014 betalen, dan krijgt u daar vier maanden extra de tijd voor. Normaal geldt een betalingstermijn van zes weken. De vier maanden komen boven op deze gebruikelijke betalingstermijn.

Naast de vier maanden extra tijd hoeft er over deze periode ook geen invorderingsrente te worden betaald. Betaling van belastingrente gaat echter wel gewoon door. De langere betalingstermijn voor de aanslag inkomstenbelasting 2014 is het gevolg van de ophef die is ontstaan nadat duidelijk is geworden dat zo’n vijf tot zes miljoen mensen volgend jaar worden geconfronteerd met een bijbetaling dan wel een lagere teruggaaf over 2014.

Dat komt omdat de Belastingdienst bij het opleggen van voorlopige aanslagen over 2014 niet op tijd rekening heeft kunnen houden met allerlei wijzigingen in onder meer de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Omdat wijzigingen ook niet op tijd in de loonbelastingsystemen zijn doorgevoerd, hebben ook werkgevers en uitkeringsinstanties hier onvoldoende rekening mee kunnen houden. Voor veel mensen zal de aanslag inkomstenbelasting over 2014 dan ook resulteren in een bijbetaling of een lagere belastingteruggave dan verwacht.

 

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt