Door
In

De Belastingdienst waarschuwt dat er op dit moment diverse valse e-mails in omloop zijn. Burgers en bedrijven wordt geadviseerd om deze e-mails niet te openen, maar direct weg te gooien. Opent u per abuis een dergelijke e-mail toch, dan luidt het advies om in ieder geval niet te klikken op eventuele links in de mail.

Phishing

In één van de e-mails wordt gesuggereerd dat de Belastingdienst en Intrum Justitia de afzenders zijn. Deze e-mails hebben als afzender IntrumJustitianoreply@email.nl. Het gaat hier om een zogenaamde ‘phishingmail’. In de mail wordt aan u gevraagd om een openstaande vordering (belastingschuld) zo snel mogelijk te betalen. Dit kan online via een link in de mail. De Belastingdienst raadt iedereen aan om zeker niet op deze link te drukken en de e-mail volledig te verwijderen, dus ook uit de prullenmand van de computer.

Let op! Van ‘phishing’ is sprake als criminelen op het internet ‘vissen’ naar iemands persoonlijke gegevens. Alhoewel de Belastingdienst in bepaalde gevallen e-mail gebruikt, zal de Belastingdienst nooit per e-mail of telefoon om een betaling of persoonlijke gegevens vragen. Ook adviseert de Belastingdienst iedereen om privégegevens zoals DigiD en wachtwoord privé te houden.

De andere valse e-mails die in omloop zijn, hebben als afzender noreply@Belastingdienst.nl of info@taxi.nl. Afhankelijk van de afzender is de inhoud van de e-mail anders. In de valse e-mail van noreply@Belastingdienst.nl wordt mensen geattendeerd op een nieuwsbericht in de Berichtenbox met het verzoek ‘klik hier om deze te lezen’. In de valse e-mail van info@taxi.nl staat een link om direct naar een digitaal aangifteformulier te gaan.

Heeft u van één van beide afzenders een mail ontvangen, dan luidt ook hier het advies om de e-mails niet te openen, meteen te verwijderen en zeker niet op een link te klikken.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt