Door
In

Wettelijk is bepaald dat u als werkgever gedurende de laatste vijf jaar niet meer aan het personeelsfonds mag hebben bijgedragen dan uw werknemer.

In een recente procedure stelde de Belastingdienst zich op het standpunt dat dit zou betekenen dat een personeelsfonds vijf jaar moest hebben bestaan voordat uitkeringen hieruit belastingvrij konden worden gedaan. De Hoge Raad heeft de discussie beslecht door recentelijk te oordelen dat het niet vereist is dat een personeelsfonds vijf of meer (kalender)jaren moet hebben bestaan alvorens uit het fonds onbelaste uitkeringen en verstrekkingen aan werknemers kunnen worden gedaan, mits voldaan is aan de eerdergenoemde voorwaarde.

Tip! Als uw werknemers nu een personeelsfonds oprichten en voldoen aan de voorwaarden, kan er in 2014 al gebruik van worden gemaakt. Bijvoorbeeld voor een personeelsfeest of voor een kerstpakket, dat anders ten koste gaat van de vrije ruimte in de werkkostenregeling. De voorwaarden zijn dat het moet gaan om een onafhankelijk fonds waar de werkgever niet meer aan bijdraagt dan de werknemer.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt