Door
In

De Quotumwet is weer een stap dichterbij! Als de Eerste Kamer de wet ook aanneemt, heeft dat tot gevolg dat u verplicht wordt om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. Doet u dit niet, dan wordt u per niet ingevulde arbeidsplaats aangeslagen voor € 5000.

De Quotumwet is een stok achter de deur om de banenafspraak uit het sociaal akkoord van 11 april 2013 uit te voeren.  De sociale partners en het kabinet kwamen toen overeen om tot 2026 in totaal 100.000 extra banen te creëren voor mensen uit de doelgroep van de Participatiewet. Het kabinet gaat in 2016 voor het eerst controleren of de afgesproken extra banen over het jaar 2015 zijn gehaald.  Komt uit deze controle dat deze banen niet zijn gehaald, dan zal de quotumregeling na overleg met de sociale partners en de Vereniging Nederlandse Gemeenten in werking treden. De Quotumwet wordt op zijn vroegst effectief per 1 januari 2017.

Wat doet de overheid om u te helpen? 

De overheid stelt zich garant voor 25.000 extra banen in de komende tien jaar. Participatie via werk zorgt voor sociale, economische en financiële zelfstandigheid. De overheid biedt instrumenten aan zoals loonkostensubsidie, no-risk polissen, jobcoaches en werkplekaanpassingen om eventuele drempelvrees bij werkgevers weg te nemen. De Quotumwet maakt het mogelijk als stok achter de deur een quotumregeling te activeren als de gemaakte afspraken niet worden gerealiseerd.

 

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt