Door
In

De rente op de restschuld na verkoop van de eigen woning blijft vijf jaar langer aftrekbaar. De periode is nu maximaal tien jaar, maar wordt naar alle waarschijnlijkheid verlengd naar vijftien jaar. De maatregel wordt officieel bekend gemaakt op Prinsjesdag en is bedoeld om de doorstroming op de woningmarkt verder te bevorderen.

Er is kort gezegd sprake van een restschuld als de verkoopprijs van uw eigen woning lager is dan de eigenwoningschuld. De betaalde rente en financieringskosten op de restschuld is onder voorwaarden nu maximaal tien jaar aftrekbaar. De schuld moet dan wel zijn ontstaan na 28 oktober 2012. Deze periode van tien jaar wordt verlengd naar vijftien jaar. De maatregel gaat waarschijnlijk op 1 januari 2015 in.

Ook voor mensen met dubbele woonlasten is er goed nieuws te melden. De termijn voor de dubbele hypotheekrenteaftrek voor de huidige leegstaande woning die te koop staat en de nieuwe woning blijft ook in 2015 staan op drie jaar. Deze termijn zou volgend jaar teruggaan naar twee jaar, maar ook deze crisismaatregel wordt waarschijnlijk verlengd. Meer details volgen op Prinsjesdag.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt