Door
In

Vanaf begin dit jaar is er een nieuwe ‘subsidieregeling’ voor werkgevers: de premiekorting jongere werknemer. Het gaat om een tijdelijke kortingsregeling waar u van profiteert als u in de komende twee jaar een jongere vanuit een ww- of bijstandspositie in dienst neemt. Zoals gebruikelijk geldt ook voor deze regeling een aantal voorwaarden.

De regeling in het kort

De regeling is in het leven geroepen om de jeugdwerkloosheid aan te pakken. U komt voor de premiekorting in aanmerking als u tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015 een of meerdere jongeren in dienst neemt die bij aanvang van de dienstbetrekking een leeftijd hebben tussen de 18 en 27 jaar. De jongere moet voorafgaand aan de dienstbetrekking recht hebben gehad op een ww- of bijstandsuitkering. De premiekorting wordt verleend voor de duur van de dienstbetrekking, maar geldt maximaal twee jaar en bedraagt per aangenomen jonge werknemer € 3.500 per jaar. Verder geldt als voorwaarde dat het moet gaan om een dienstbetrekking van ten minste 32 uur per week op basis van minimaal een halfjaarcontract.

Let op! Wordt na de indiensttreding de contractsduur van een halfjaar of de arbeidsduur van 32 uur gekort, dan heeft u geen recht meer op de premiekorting.

Administratieve verplichtingen

Om in aanmerking te komen voor de premiekorting, moet u voldoen aan een aantal administratieve verplichtingen. Zo moet u bij uw loonadministratie een doelgroepverklaring van het UWV of de gemeente bewaren waaruit blijkt dat de jongere voor aanvang van de dienstbetrekking recht had op een ww- of bijstandsuitkering. Daarnaast bewaart u bij uw loonadministratie de arbeidsovereenkomst met de jongere werknemer, waaruit moet blijken dat sprake is van ten minste een halfjaarcontract voor minimaal 32 uur per week.

Maximale korting in 2014

Officieel treedt de kortingsregeling pas in werking per 1 juli 2014. Neemt u echter nu al een jongere in dienst en voldoet u aan alle voorwaarden, dan telt dit al wel mee voor de premiekorting vanaf juli aanstaande. Van 1 juli 2014 tot 1 januari 2015 bedraagt de premiekorting de helft van het jaarbedrag, oftewel € 1.750.

Let op! Neemt u nu een jongere in dienst, maar is deze op 1 juli 2014 niet meer bij u in dienst, dan heeft u geen recht op de premiekorting.

Korting op premie werknemersverzekeringen

De premiekorting jongere werknemer komt in mindering op het totaal van de door u te betalen premies werknemersverzekeringen (dus ook op de premies werknemersverzekeringen van werknemers voor wie u geen recht heeft op premiekorting). De korting kan echter niet leiden tot een negatieve premie voor de werknemersverzekeringen.

Tot slot kan de premiekorting jongere werknemer niet cumuleren met de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt