Door
In

Ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis, kunnen in sommige gevallen toch nog langer uitstel van betaling van hun belastingschuld krijgen. Het uitstel betreft belastingen die vanaf 1 oktober 2021 weer betaald hadden moeten worden.

Einde steunpakket

VirusVanaf 1 oktober zijn ook de algemene steunmaatregelen vanwege corona beëindigd. Ondernemers moeten daarom ook in beginsel vanaf 1 oktober hun nieuwe belastingschulden weer gewoon betalen. Omdat dit soms toch moeilijk is, is de nieuwe uitstelregeling in het leven geroepen.

Voorwaarden

Om voor de nieuwe uitstelregeling in aanmerking te komen, geldt een aantal voorwaarden. De belangrijkste zijn dat de betalingsproblemen veroorzaakt zijn door de coronacrisis, dat het bedrijf levensvatbaar is en dat u een verklaring meestuurt.

Verklaring

Is uw al opgebouwde belastingschuld samen met de nieuwe schuld meer dan € 20.000, dan is een derdenverklaring vereist. Is de totale schuld minder, dan mag u volstaan met een eigen verklaring. Uit de verklaring moet blijken dat u aan de voorwaarden van de fiscus voldoet en moet u een omschrijving geven van de aard van de betalingsproblemen.

Let op! U kunt het uitstel van betaling aanvragen tot en met 31 januari 2022. De aanvraag heeft terugwerkende kracht tot 1 oktober 2021. Krijgt u ondertussen aanslagen en/of boetes en wordt aan  uw aanvraag voor uitstel tegemoet gekomen, dan hoeft u deze niet te betalen.

Heeft u vragen over de nieuwe uitstelregeling, neem dan contact met ons op.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt