Door
In

Met een sluitende kilometerregistratie (digitaal via blackbox of handmatig) kunt u of uw werknemer aantonen dat de auto niet of voor niet meer dan 500 kilometer per jaar wordt gebruikt voor privédoeleinden zodat belastingheffing achterwege kan blijven.

Nogal wat rittenregistraties blijken echter onjuist of onvolledig, ook als er gebruik gemaakt wordt van een blackboxsysteem. Dit heeft tot gevolg dat er alsnog belasting moet worden betaald over het gebruik van de auto en daarnaast een boete van al snel 40%.

Een correcte rittenregistratie is dus van groot belang. Kiest u voor een blackboxsysteem om uw ritten te registreren dan kunt u sinds kort afgaan op het Keurmerk voor RitRegistratieSystemen (RRS). Dit Keurmerk wordt verstrekt aan de leveranciers van blackbox-systemen, die de rittenadministratie zo goed geregeld hebben dat deze voldoet aan de normen van de Belastingdienst en de kans op een boete dus veel kleiner wordt Belangrijk, want de Belastingdienst gaat vanaf 2014 met 150 nieuwe inspecteurs de kilometerregistratie veel vaker controleren.

Let op! Ook met een dergelijk blackbox-systeem mag de auto niet of voor niet meer dan 500 kilometer gebruikt worden voor privédoeleinden. Voor meer informatie over het keurmerk kunt u terecht op de website: www.keurmerkritregistratiesystemen.nl

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt