Door
In

U kunt als gevolg van een aanscherping van de Wet Arbeid Vreemdelingen vanaf 1 januari 2014 minder gemakkelijk werknemers van buiten de Europese Unie inhuren.

Tewerkstellingsvergunningen worden voortaan nog maar voor één jaar in plaats van drie jaar toegekend. Bij verlenging van de werkzaamheden moet een nieuwe vergunning worden aangevraagd.

De wet verplicht u aan de werknemer voor wie u een tewerkstellingsvergunning aanvraagt een marktconform loon te betalen, met als ondergrens het voltijds minimumloon. Deze ondergrens geldt ook als de werknemer in deeltijd werkt. Een aanvraag voor een tewerkstellingsvergunning kan worden geweigerd als u in het verleden bent veroordeeld voor een arbeidsgerelateerd delict, zoals een overtreding van de Arbeidstijdenwet. Als blijkt dat werkgevers in een sector te weinig naar Nederlandse werknemers of werknemers van binnen de EU zoeken, dan kan de minister van SZW voor die sector een vergunningstop opleggen.

Pas als de werknemer van buiten de EU vijf jaar in Nederland heeft gewerkt, mag hij zonder vergunning werken. Dat was eerst al na drie jaar.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt