Door
In

Starten als ondernemer vanuit een ww-positie hoeft geen belemmering te zijn. Uit onderzoek van UWV over de periode 2006-2011 blijkt dat een ruime meerderheid van de starters uit de ww nog steeds ondernemer is. Dat percentage is vrijwel gelijk aan dat van alle startende ondernemers.

Uit het onderzoek komt naar voren dat ruim tweederde van de mensen die vanuit hun ww-uitkering kiest voor het ondernemerschap na drie jaar nog steeds werkzaam is als ondernemer. Van de mensen die na drie jaar niet meer actief zijn als ondernemer, is meer dan de helft teruggegaan naar loondienst, heeft zeven procent opnieuw een ww-uitkering en is vijf procent teruggevallen op de bijstand.

Wie start vanuit een ww-positie moet rekening houden dat het ondernemerschap invloed heeft op de hoogte van de ww-uitkering. Het aantal aan de onderneming bestede uren wordt namelijk afgetrokken van de uitkering. Bovendien geldt een sollicitatieplicht voor de uren waarvoor er nog wel ww wordt ontvangen. Onder voorwaarden kan gebruik worden gemaakt van de zogenoemde startersregeling. De startende ondernemer ontvangt dan over een periode van 26 weken een ww-uitkering die 29% lager ligt en tijdens de startperiode hoeft er niet te worden gesolliciteerd.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt