Door
In

Een voorlopige aanslag is een bericht waarin staat hoeveel belasting u terugkrijgt of moet betalen. Wanneer u geld terugkrijgt, wordt de voorlopige aanslag ook wel voorlopige teruggaaf genoemd.

Op de website van de Belastingdienst staat dat u tot 1 april 2014 een voorlopige aanslag 2013 kunt aanvragen dan wel wijzigingen kunt doorgegeven. Hierbij gaat het uitsluitend om voorlopige teruggaven! Want voor een voorlopige aanslag 2013 (u moet dus geld betalen) geldt als uiterste termijn 1 mei 2015.

Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om een teruggaaf over 2013 te vragen. Voor de voorlopige aanslag 2013 kan het dus nog wel.

Reden voor dit verschil is dat de Belastingdienst er van uit gaat dat als een  belastingplichtige denkt recht te hebben op een teruggaaf over een afgesloten jaar, hij alle informatie heeft om de definitieve aanslag te doen. Maar ja, bij ondernemers komt het natuurlijk voor dat in de loop van 2014 duidelijk wordt dat er sprake is van een grotere teruggaaf over 2013, terwijl de definitieve cijfers over 2013 nog niet gereed zijn.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt