Door
In

Ondernemers die voor de eerste periode NOW hebben aangevraagd, moeten uiterlijk 31 oktober een definitieve aanvraag indienen. Doen ze dit niet, dan moeten ze alle ontvangen NOW met betrekking tot de eerste periode terugbetalen.

NOW 1

VirusVanwege de coronacrisis konden ondernemers die minstens 20% omzetverlies hebben geleden financiële compensatie aanvragen voor de loonkosten. Dit kon voor het eerst voor de periode maart t/m mei 2020. Het omzetverlies werd gebaseerd op een schatting. Vandaar dat nu de definitieve omzetdaling moet worden doorgegeven.

Helft nog niet binnen

Volgens minister Koolmees is ongeveer de helft van de definitieve aanvragen voor de NOW 1 nog niet binnen. Voor de NOW 2 is dit zo’n 77%. De definitieve aanvraag voor de NOW 2 moet vóór 6 januari 2022 worden gedaan.

Oorzaken

De oorzaak zou liggen in het feit dat ondernemers nog wachten op een accountantsverklaring of een verklaring van een derde. Die moeten vanaf een bepaalde hoogte van de tegemoetkoming worden bijgevoegd.

Let op! Als u nog op een accountantsverklaring of derdenverklaring wacht, moet u toch uiterlijk 31 oktober uw aanvraag indienen.

Als tijdens uw aanvraag gevraagd wordt of u al een accountantsverklaring of derdenverklaring heeft, geeft u aan dat u deze nog niet heeft. U kunt deze dan achteraf alsnog aanleveren tot uiterlijk 6 februari 2022.

Heeft u vragen over de definitieve aanvraag van NOW 1, neem dan contact met ons op.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt